Reklama

petak, 10. ožujka 2017.

RUMKO




Sastojci
BISKVIT
6 bjelanjaka
200g šećera
pola vrecice Rum šećer
40 g oštrog brašna
20 g škrobnog brašna
2 žličice praška za pecivo
40g tamnog kakaa
80 ml ulja
1 žlica octa

KREMA
1 l mlijeka
10 punih žlica oštrog brašna
6 žumanjaka
1 paketić Rum šećer
300g šećera
250 g margarina ili maslaca
200ml slatkog vrhnja
za natopiti biskvite
50 ml mlijeka
1 žlica meda
pola paketića Rum šećerA

Priprema
1.
Za kremu zakuhati 800 ml mlijeka i u njega umijesati izmiksane žumanjke s secerom , brasnom i ostatkom od 200 ml mlijeka. Staviti na hladjenje prekriveno folijom. Izraditi margarin ili maslac s rum šećerom i sjediniti s ohladjenom kremom. Izraditi čvrsto slatko vrhnje i imijesati u kremu.
2.
Dok se krema hladi specite biskvit. Istucite bjelanjke s prstohvatom soli, dodajte secer. Kuhacom umijesajte prosijano brasno, prasak za pecivo, gustin i kakao. Dodajte ulje , promijesajte kuhacom i na kraju ocat.
Pecite 10 ak min na 160 C.
Ohladjen biskvit prerezite okomito po pola , na dva dijela. Jedan dio ostavite netaknut a drugi prerezite vodoravno po pola.
3.
Na laganoj vatri pomijesajte mlijeko, med i rum secer i premazite sva 3 biskvita.
4.
Tanki biskvit+ pola kreme+debeli biskvit+krema+tanki biskvit

(coolinarika.com)

Nema komentara:

Objavi komentar