Reklama
utorak, 28. ožujka 2017.
TORTA SA VIŠNJAMA
Sastojci:
12 jaja
250 g šećera
8 kašika brašna
3 kašike kakaa
1 prašak za pecivo
1/2 kg višnji
200 g šećera
2 šoljice vode
400 g šlag pene
4 šoljice kisele vode
4 kisele pavlake
Priprema:
Umutiti 12 žumanaca sa 250 g šećera i u umućeno dodati 8 kašika vrele vode. Posebno umutiti 12 belanaca i sjediniti lagano varjačom, dodati 8 kašika brašna, 3 kašike kakaa i prašak za pecivo, isto sve lagano sjediniti i od toga ispeći 3 kore na 180 stepeni po 20 minuta. Za sirup prokuvati višnje, šećer i vodu, ohladiti, procediti i sirupom prelivati kore.
Za fil umutiti šlag sa kiselom vodom, ja sam stavila 4dl kisele vode, i sjediniti sa kiselom pavlakom lagano mešajući.
Filovati ovim redom: kora prelivena sirupom, fil, višnje,kora opet malo fila pa višnje, kora prelivena sirupom i odozgo šlag koga će ostati i za dekoraciju.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar