Reklama

utorak, 28. ožujka 2017.

KAPRI TORTA..UKUSNO I JEDNOSTAVNO..

5399a3455e5cf


Kora:
300 g mljevene plazme
250 g margarina (sobne temperature)
malo mlijeka
Sve sastojke rukom zamijesiti i formirati koru

1 fil:
500 g jagoda
250 g šećera
4 pudinga od malina ili jagoda
1 l vode

2 fil:
1 l mlijeka
150 g šećera
4 pudinga od vanile
125 g margarin
200 g šlaga

Priprema:
Vodu i šećer staviti  da vri pa dodati jagode. Razmutiti puding i kuvati dok se ne zgusne.Ostaviti da se malo prohladi, da bude mlako, istresti preko kore i onda ostaviti da se skroz ohladi.
Skuvati puding od vanile, ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti pa sastaviti sa ohlađenim pudingom. Staviti vanilu preko jagoda i gore umućeni šlag.

Nema komentara:

Objavi komentar