Reklama
četvrtak, 30. ožujka 2017.
POSNI TROSTRUKI UŽITAK - BEZ MLEKA I BEZ JAJA
SASTOJCI:
BISKVIT
6 kašika kristal šećera
50ml ulja
1dcl kisele vode
4 kašike prženih,mljevenih lješnika
150g brašna
1 prašak za pecivo
KREMA
6dcl mlijeka od soje ili pirinča
10 kašika kristal šećera
2 pudinga od vanile
malo arome vanile
200g margarina
100g posne čokolade
JOŠ..
oko 200g posnog keksa
malo vode(za umakanje petit keksa)
GLAZURA
100g posne čokolade
3 kašikice vode
3 kašikice šećera
50g margarina
PRIPREMA:
U posudu za mješanje prosijati brašno sa praškom za pecivo, dodati mljevene lješnike, šećer, ulje i kiselu vodu.
Sve promješati sa kašikom i staviti u pleh(28x33cm velicine) obložen pek papirom i peči u već zagrijanoj pečnici na 220 stepeni dok ne porumeni.
Napraviti mlijeko po uputstvu sa kutije.5 dcl sojinog mlijeka staviti da provrije sa šećerom,a u ostatak razmutiti puding.Kada je mlijeko provrilo,skloniti sa vatre,umješati puding i vratiti na vatru-kuhati još 5 minuta dok se ne zgusne.
Podjeliti na dva dijela.U jedan dio dodati čokoladu izlomljenu na kockice i mješati dok se čokolada ne rastopi.
U drugi dio dodati malo arome vanile i promješati.
Ostaviti da se ohladi.
Margarin malo omekšati u mikrotalasnoj pa umutiti pjenasto. U svaku polovinu krema dodati pola margarina i umutiti.
Pečeno i ohlađeno tijesto premazati sa zutim filom,na nju redati petit keks koji smo malo umočili u vodu na keks nanesemo čokoladni fil,a na njega glazura od čokolade.
Izvor: najbolji-recepti.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar