Reklama

utorak, 28. ožujka 2017.

MILKA TORTA.. OVO MORATE PROBATI..




Sastojci:
15 bjelanaca
30 kasika kristal secera
15 kasika mljevene plazme
15 kasika mljevenih oraha
1 /3 praska za pecivo

Za fil 1: 15 zumanaca, 10 kasika kristal secera, 2 dl mlijeka.

Za fil 2: 750 ml mlijeka, 10 kasika secera, 4 kasike gustina i 4 kasike brasna, 1 margarin od 250 g

Za fil 3: 300 grplazma keksa, 2 dl mlijeka, 150 g bijele milka cokolade, 150 g crne milka cokolade


Priprema:

Umutiti pjenasto 5 bjelanaca bez secera, a zatim postepeno dodati 10 kasika secera. Kad se umuti dodati 5 kasika plazma keksa, 5 kasika mljevenih oraha i malo praska za pecivo. Sipati u pleh 35×35 oblozen papirom za pecenje i ispeci koru na 180 C 20 do 25 minuta. Postupak ponoviti jos 2 puta.

Pripremiti fil:
Umutiti 15 zumanca sa 10 kasika secera, dodati mlijeko 2 dl i skuhati fil na pari. Kad fil dobije potrebnu gustinu skloniti ga da se ohladi.

Fil 2. Staviti 700 ml mlijeka da provri, dodati mu predhodno razmucen gustin sa secerom, brasnom i preostalim mlijekom, uz neprestano mjesanje. Kad fil dobije potrebnu gustinu skloniti ga da se ohladi. U ohladjen fil dodati preradjen margarin.

Fil 3. Potopiti 300 grplazme mljevene sa 2 dl mleka. Sva 3 fila sjediniti u jedan, pa ih onda podeliti na 3 dijela. U 1 dio dodati 100 gr otopljene crne cokolade, u 2 dio dodati otopljenu bijelu cokoladu, a u 3 dio ne dodavati nista ostaje zut.

Filovati: kora -fil 1 kora -fil 2 -kora –fil 3 glazura od bijele i crne cokolade, a sa strane slag. Tortu ostaviti nekoliko sati, najbolje na prenoci u frizideru kako bi se fino fil stegao i kore poprimile mekocu i miris.
(Ja sam podijelila kremu samo na dva dijela i veličina pleha je 20×30 cm)

Nema komentara:

Objavi komentar