Sastojci
Tamni dio
180 g šečera
125 ml suncokretova ulja
120g mekog brašna
2 velika jaja
1 žličica arome vanilije
3 žlice kakao praha
Svijetli dio
250g svježeg kremastog sira ili skute
malo soli
95g otopljenog maslaca
2 manja jaja
125g šečera
1 žličica arome vanilije
2 žlice mekog brašna
Priprema
Tamni dio
1.
Izmiješajte jaja sa šečerom, pa dodajte ulje i aromu vanilije i dobro pomiješajte. Dodajte prosijani kakao u prahu i brašno te sve dobro izmiješajte.
Ulijte u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pripremite svijetli dio.
Svijetli dio
1.
Dobro izradite krem sir sa šečerom i vanilijom. Dodajte otopljeni maslac i jaja, malo soli i na kraju umiješajte brašno.
Razmažite preko tamnog dijela i ako želite malo na mjestima promiješajte da se mramorira smjesa
2.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170C ok pola sata. Čačkalicom provjerite da više nije tekuće.
Smjesa je namjenjena za manji lim.
Nema komentara:
Objavi komentar