Reklama

utorak, 28. ožujka 2017.

INTERKONTINENTAL TORTA




Sastojci:

Za kore:
20 belanaca
20 kašika šećera
40 kašika mlevenih oraha
4 kašike brašna
2 kesice praška za pecivo

Za fil:
20 žumanaca
25 kašika šećera
6 kašika brašna
4 kašike gustina
2 kesice vanil-šećera
1,2 l mleka
375 g margarina
200 g prah šećera
200 g mlevenog keksa
250 g mlevenih oraha
200 g čokolade
100 g suvog grožđa

Za glazuru:
100 g čokolade
malo margarina
2 kašike mleka


Priprema:

Umutiti 5 belanaca sa
5 kašika šećera u čvrst sneg.
Dodati 10 kašika mlevenih oraha,
jednu kašiku brašna,
pola kesice praška za pecivo i lagano promešati varjačom.
Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje pa ispeći koru.
Na isti način ispeći još tri kore. U odgovarajućoj posudi umutiti 20 žumanaca sa 25 kašika šećera, 6 kašika brašna, 4 kašike gustina i dve kesice vanil-šećera pa zakuvati u mleku. Ostaviti krem da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa 200 g šećera u prahu pa sjediniti sa ohlađenim kremom.
Podeliti fil na 4 dela. U jedan deo dodati 200 g mlevenog keksa. U drugi deo 250 g mlevenih oraha. U treći deo dodati 200 istopljene čokolade. U četvrti deo dodati 100 g suvog grožđa. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil sa orasima, kora, fil sa čokoladom, kora, fil sa keksom, kora, fil sa suvim grožđem i glazura. Dekorisati po želji.


Nema komentara:

Objavi komentar