Sastojci
TIJESTO:
15 dkg putra
10 dkg Šećera ( kristal)
3 žumanjka
25 dkg Glatkog brašna Podravka
malo Sode bikarbone Dolcela
malo ruma
FIL:
1/2 kg svježeg kravljega sira
3 bjelanjka (snijeg)
15 dkg Šećera ( kristal)
3 žlice Glatkog brašna Podravka
Aroma vanilije
Priprema
1.
TIJESTO:
Zamijesite tijesto od putra, šećera, žumanjaka, brašna, sode bikarbone i ruma.
Tijesto podijelite na 2 dijela.
Prvi dio razvaljajte te položite u namazan i brašnom posut lim. ravnomjerno rasporedite fil od sira te stavite razvaljan 2.dio tijesta.
2.
FIL:
Izmutite snijeg od bjelanjaka.
U zdjeli izmutite sir, šećer, brašno i aromu vanilije te dodajte snijeg od bjelanjaka.
Pecite na 180 stupnjeva dok ne bude gornja kora zlatno-žute boje.
Posluživanje
Kolač ohladite, narežite te posipajte šećerom u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar