Reklama

utorak, 28. ožujka 2017.

DOLCHE VITA




Sastojci:

Biskvit:
 170 g brasna,
85 g kakaa,
200 g secera
1 zlicica praska za pecivo
1,5 zlicica sode bikarbone
prstohvat soli
200 ml mlacenice (sirutka)
aroma vanilije
100 ml  ulja
200 ml kave
2 jaja


Pomijesati suhe sastojke pa mokre dodavati suhim, a zatim uliti kavu, izliti u kalup i peci 20 min na 180 C,  prekriti folijom i peci na 150 c 30 40 min izvaditi zatim iz kalupa i prerezati da bude tri karamel krema.
200 g secera istopiti da bude karamel,  dodati 300 ml vrhnja slatkog (slatka pavlaka)  na laganoj vatri neka se secer  otopi ponovo, skinuti sa vatre i to preliti  preko sa 350 g mlijecne cokolade i 50 g tamne dobro izmijesati da se cokolada  istopi, ohladiti 2 sata u hladnjaku izvaditi 1 sat prije filovanja i onda ubaciti otopljenu zelatinu visnje 1 kompot od visanja bez kostica. Ocijediti i u sjeckalici samljeti visnje onda dodati sok 60 g gustina u malo soka razmutitimalo cherry brandy ali i ne mora, kuhati i na kraju dodati bijelu cokoladu 100 g fiuje se na biskvit  visnje karamel krema biskvit pa visnje karamel krema i opet biskvit.  Premazati preostalom karamel kremom i moze glazura ili malo vrhnja (pavlake) kako tko zeli.
Ovo je savrsena torta. Probajte!


Nema komentara:

Objavi komentar