Reklama
utorak, 28. ožujka 2017.
DOLCHE VITA
Sastojci:
Biskvit:
170 g brasna,
85 g kakaa,
200 g secera
1 zlicica praska za pecivo
1,5 zlicica sode bikarbone
prstohvat soli
200 ml mlacenice (sirutka)
aroma vanilije
100 ml ulja
200 ml kave
2 jaja
Pomijesati suhe sastojke pa mokre dodavati suhim, a zatim uliti kavu, izliti u kalup i peci 20 min na 180 C, prekriti folijom i peci na 150 c 30 40 min izvaditi zatim iz kalupa i prerezati da bude tri karamel krema.
200 g secera istopiti da bude karamel, dodati 300 ml vrhnja slatkog (slatka pavlaka) na laganoj vatri neka se secer otopi ponovo, skinuti sa vatre i to preliti preko sa 350 g mlijecne cokolade i 50 g tamne dobro izmijesati da se cokolada istopi, ohladiti 2 sata u hladnjaku izvaditi 1 sat prije filovanja i onda ubaciti otopljenu zelatinu visnje 1 kompot od visanja bez kostica. Ocijediti i u sjeckalici samljeti visnje onda dodati sok 60 g gustina u malo soka razmutitimalo cherry brandy ali i ne mora, kuhati i na kraju dodati bijelu cokoladu 100 g fiuje se na biskvit visnje karamel krema biskvit pa visnje karamel krema i opet biskvit. Premazati preostalom karamel kremom i moze glazura ili malo vrhnja (pavlake) kako tko zeli.
Ovo je savrsena torta. Probajte!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar