Reklama

subota, 4. ožujka 2017.

MEDENA KATA..





Sastojci

KORE
1 jaje
2 žlice meda
1 žličica soda bikarbone
5 dkg masti
7 žlica mlijeka
20 dkg šećera
500 g brašna ( pola oštro, pola meko)

KREMA
4 dcl mlijeka
4 žlice oštrog brašna
300 g šećera
250 g maslaca ili margarina

+ Pekmez od šljiva

Priprema
1.
Za kore na laganoj vatri do vrenja zamijesati jaje, med, mast, mlijeko i šećer , cim se zapjeni maknuti s vatre i dodati brasno s sodom bikarbonom. Podijeliti na 4 jednaka dijela i razvaljati 35x30 cm. peći na 160 c 7-8 min, moraju ostati svijetle.
2.
Za kremu zakuhati 2 dcl mlijeka s šećerom i u njega umijesati u ostatku mlijeka umijesano brasno.
U ohlađenu kremu umijesati izrađen maslac ili margarin.
3.
KORA+KREMA+KORA+PEKMEZ+KORA+KREMA+KORA


Nema komentara:

Objavi komentar