Reklama

subota, 4. ožujka 2017.

MAĐARICA




Sastojci
KORE
7 dcl mekog brašna
6 žlica šećera u prahu
pola žličice praška za pecivo
2 žumanjaka
250 g maslaca ili margarina
3 žlice mlijeka
2 žlice kiselog vrhnja

KREMA
1 l mlijeka
10 žlica oštrog brašna
400g čokolade za kuhanje ili tamne čokolade
300 g šećera
250 g maslaca ili margarina

GLAZURA
150 g tamne čokolade
50 ml mlijeka
50 g maslaca ili margarina

Priprema
1.
Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto, odmah valjati kore , pet komada  dimenzije 38x30.
Peći 10 ak min na 170 C , ovisno o pećnicu, uglavnom moraju ostati svijetle, cim rubovi počnu poprimati smeđkastu boju gotove su.
2.
Za kremu zakuhati mlijeko cca 800 ml s 400 g čokolade i šećera a u preostalih 200 ml mlijeka umijesajte oštro brašno i sjedinite s kremom.
Dobro ohladiti i dodati izrađeni maslac.
3.
Kolač opteretiti s nekim teretom na par sati.
4.
Za glazuru otopiti sve sastojke na pari i preliti kolač.


Nema komentara:

Objavi komentar