Reklama
subota, 25. ožujka 2017.
LEŠNIK KOLAČ.. JEDNOSTAVAN I UKUSAN
Sastojci za koru:
6 belanaca
6 kašika šećera
50 gr pečenih, mlevenih lešnika
1 kašika prezle
1 puna kašika brašna
100 gr čokolade
2 kašike ulja
2 kašike mleka
Krem:
500 ml mleka
6 žumanaca
puding od lešnika ili 5 kašika brašna, ja sam koristila puding
3 kašike šećera
100 gr margarina
50 gr šećera u prahu
50 gr mlevenih, pečenih lešnika
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom, da se šećer otopi, pa dodati brašno, mlevene lešnike i prezlu pa lopaticom promešati.
Istresti sve u obložen pleh 30 x 20 cm pa u prethodno zagrejanu rernu na 160 stepeni staviti da se peče 40 minuta.
Kora se po želji može malo isprskati mlekom kada se ohladi, a i ne mora.
Za to vreme umutiti žumanca, šećer i puding ili brašno sa malo hladnog mleka a ostatak staviti da provri pa kad provri zakuvati masu sa žumancima i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre pa staviti da se hladi.
Izmutiti margarin sa šećerom u prahu pa im dodati ohladjen krem i umutiti mikserom.
Zatim dodati samlevene pečene lešnike.
Pečen biskvit ohladiti pa otopiti čokoladu sa uljem i mlekom, pa preliti preko kore i ravnomerno rasporediti.
Ostaviti u frižider 15 minuta, izvaditi pa naneti ceo krem.
Krem vaditi kašikom i praviti na kori gomilice u slučaju da vam je čokolada još uvek mekana pa da se ne bi sve umuljalo. Gomilice koje ćete lopaticom spojiti.
Odgore dekorisati po želji.
Ostaviti bar 2h u frižideru pa poslužiti.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar