Reklama

subota, 25. ožujka 2017.

BOEM TORTA SA MJERAMA NA KAŠIKE! RECEPT MOJE MAJKE, POSTOJI VISE OD 30 GODINA

Related image


SASTOJCI:

kora
12 belanaca
12 kasika secera
250 gr pecnih mlevenih lesnika
15 gr kakao

1 fil
6 zumanca
6 kasika secera
2 kasike brasna
2 kasike gustina
2 vanil secera
500 ml mleko

2 fil
6 zumanaca
6 kasika secera
4 stangle cokolade
200 gr maslaca

glazura
3 stangle cokolade
3 kasike secera
1 kasika maslaca

PRIPREMA:

1. Belanca i secer umutiti u cvrst sneg, dodati mlevene lesnike i kakao, kasikom lagano sve sjediniti, staviti u najvecu tepsiju i peci oko 30 min na 180 – 200 C. Pecenu koru iseci na 3 dela.

2. Prvi fil: Zumanca, secer, gustin, brasno i vanil secer pomesati sa malo mleka od onih 500 ml, ostalo mleko staviti da kuva, pa skuvati fil kao za puding. Ohladiti.

3. Drugi fil: zumanca i secer penasto umutiti pa ih skuvati na pari, pred kraj dodati cokoladu kad se istopi skloniti sa pare fil, ohladiti, i u ohladjen dodati penasto umucen maslac.

4. Filovati kora – zuti fil – crni fil – kora – zuti – crni fil – kora – glazura

POSLUŽIVANJE:
Ja sam ovaj put pravila 3 odvojene kore, 4 belanca, 4 kasike secera, 80 gr lesnika i 5 gr kakao, a za glazuru napravila ganache od 200 ml slatke pavlake i 150 gr cokolade. Torta je divna, nema kome se ne svidja

Nema komentara:

Objavi komentar