Reklama

subota, 25. ožujka 2017.

ČOKOLADNA PITA




Sastav:

Za tijesto:
50g maslaca,
75g maslaca od kikirikija,
100g Demero smeđeg šećera,
2 žumanca,
200g oštrog bijelog brašna,
50g integralnog pšeničnog brašna,
1 kašika puna milerama,
malo soli

Za nadjev:
400g slatke pavlake,
200g Schogetten noissete čokolade,
250g Schogetten tamne čokolade,
1 kašika puna meda,
100g maslaca,
malo soli, kakaa i malo krem šlaga


Priprema:
Obje vrste maslaca ujednačite sa šećerom i soli.
Dodajte žumance, mileram i brašno te zamijesite tijesto, samo da poprimi formu.
Od tijesta formirajte valjak, obložite folijom i stavite u frižider na sat vremena.
Ohlađeno tijesto režite na kolutove debljine 5mm i obložite po dnu i stranicama kalupa za pite pa utiskujte prstima da se popune rupe.
Kalup treba biti potpuno obložen.
Pecite tijesto u zagrejanoj pečnici na 180°C 15tak minuta, dok nije pečeno i dok ne poprimi samo lagano boju.
Ostavite sa strane da se ohladi dok ne pripremite nadjev.
U slatku pavlaku umiješajte kašičicu meda i mrvicu soli.
Zagrejte ga do vrenja, uklonite s vatre i dodajte sitno izmrvljenu čokoladu i maslac i mešajte dok se sve ne otopi i poveže u jednoličnu glatku smjesu.
Pustite da se malo ohladi i s vremena na vreme promiješajte.
Kad se malo ohladilo izlijte na pečeno testo.
Lješnike pecite u zagrejanoj pećnici na 220°C dok malo ne poprime boju.
Kada su pečeni malo ih ohladite i onda ih protrljajte da se skine smeđa opna.
Oguljene lješnike naseckajte u multirpaktiku.
Nadjev pospite kakaom i po želji rendanom čokoladom.
Na svako parče nanesite malo krem šlaga.
Pustite da se najdev stisne i poslužite.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar