Reklama

srijeda, 15. ožujka 2017.

NUTELLKO GOTOV ZA POLA SATA ( Sočnost ovog kolača leži u slaganju biskvita i kreme, a bude gotov za pola sata. I onda slijedi hlađenje cijelu noć… Evo recept… )

12472687_1677994799105426_7359489873466209826_n

SASTOJCI

Biskvit
8 bjelanjaka
8 žlica šećera
5 žlica ulja
8 žlica brašna
1 prašak za pecivo

Krema
8 žumanjaka
7 žlica šećera
3 pudinga od vanilije
1 l mlijeka
250 g margarina
4 velike žlica nutelle

I još
2 šlag pjene
200 ml mlijeka za šlag pjenu
malo mlijeka za natopit keks
petit keks (meni je trebalo 35 pločica + 4 za posip po kolaču)

PRIPREMA
Izmiksati bjelanjke sa šećerom, dodati ulje, miksati još malo pa dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smjesu staviti u lim veličine 30×40 cm. Dobro poravnati i peći na 200 C u prethodno zagrijanoj pećnici 20 minuta.

Kremu kuhati dok se biskvit peče i to 10 minuta pred kraj pečenja početi kuhati. Sve sastojke prije pripremiti.
Žumanjke i šećer dobro izmiksati, dodati puding i 4 dl mlijeka. Preostalo mlijeko staviti da prokuha. U prokuhalo mlijeko dadati smjesu mlijeka, šećera, jaja i pudinga. Skuhati kremu. Skinuti gotovu kremu s vatre i u vruću dodati margarin. Mikserom dobro izraditi.

Kremu podijeliti na dva jednaka dijela. Jedan dio vruće kreme izliti na vruć biskvit i dobro poravnati. Neka vam ne smeta što se krema malo razdvaja zbog margarina koji je došao na vruć biskvit. Kad se ohladi bit će kako treba. Na kremu odmah poredati petit keks malo namočen u mlijeko. U drugi dio kreme dodati 4 velike žlice nutelle, dobro izmiksati da se sjedini i odmah premazati po keksu. Ostaviti kolač da se ohladi.

Kad se kolač ohladio, izmiksati dvije šlag pjene u mlijeku i premazat po tamnom dijelu kreme, a zatim posuti izmrvljenim keksom.
Ostaviti u hladnjak preko noći.
Sočnost ovog kolača leži u slaganju vruće kreme na vruć biskvit. Biskvit upije vlagu iz kreme i ne bude suh.

Nema komentara:

Objavi komentar