Reklama

petak, 24. ožujka 2017.

SAVRŠENA TORTA ZA MOJ UKUS, NESTALA BRZINOM SVJETLOSTI, UVJERITE SE ZAŠTO….

Fotografija korisnika/ce Domaci recepti za vas.

Sastojci

Kore
10 bjelanjaka
400 gr šećera
1 kašika octa
200 gr sjeckanih prženih lješnjaka

Krema
10 žumanjaka
3 pudinga od vanilije
8 kašika gustina
10 kašika šećera
250 gr margarina
1,5 l mlijeka
100 gr bijele čokolade Milka
100 gr čokolade sa lješnjacima Milka
50 gr čokolade za kuhanje
2 vanilij šećera
100 gr sjeckanih lješnjaka


Priprema
1.
Umutiti 5 bjelanjaka u čvrst snijeg i tome dodati 200 gr šećera , pola kašike octa i nastaviti mutiti još 10-ak minuta. U kalup za tortu promjera 28 cm staviti papir za pečenje, preko papira posuti sjeckane lješnjake, a lješnjake premazati bjelancima. Peći na 150 C sat i pol. Kad je kora pečena okrenuti je, skinuti papir za pečenje tako da lješnjaci budu gore. Isto ponoviti i sa drugom korom.


Nema komentara:

Objavi komentar