Reklama

subota, 25. ožujka 2017.

Lambada kocke



Biskvit:
6 jaja
6 kašika šećera
7 kašika brašna
1 prašak za pecivo

Krem I
1l soka od narandže
3 pudinga od vanile
4 kašike šećera

Krem II
1/2l mleka
6 kašika brašna
6 kašika šećera
1 margarin

Još:
Petit keksa koliko da pokrije jedan red i 100 gr čokolade za glazuru.


Priprema:

Biskvit:
 Izlupati jak šne od belanaca dodavajući šećer i žumanca.
U tu smesu umešati varjačom brašno i prašak za pecivo.
Ispeći koru zlatno žute boje. Mera za biskvit je đuveč tepsija prosečne veličine.

Krem I:
 Staviti sok da provri i u njega ukuvati puding i šećer.
Koru ostaviti u tepsiji u kojoj se pekla i još na mlaku istresti krem I.

Krem II:
 U mleko ukuvati brašno i šećer, skroz ohladiti.
Izmiksirati margarin i dodati ga kremu od brašna i šećera.
Petit keks umakati u mleko i poredjati ga preko krema II.
Otopiti čokoladu sa malo ulja i premazati preko keksa.
Lambada kocke dobro ohladiti pa poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar