Reklama

srijeda, 1. ožujka 2017.

Kokos Rolat

kokos rolat 2

Sastojci
Rolat:
6 bjelanjaka
4 zumanjka
2dl secera
1 kaskica vanilij secera
1 kasika kokos esencije
oko 15-17 kasika prosijanog brasna
na vrh noza praska za pecivo

Krema:
3dl slatkog tucenog vrhnja
2 lista zelatina
1 kaskica vanilij secera
1 kaskica kokos esencije
po zelji kokosovog brasna


Priprema
1.
Bjelanjke sa par kapi limuna izmiksati u cvrsti snijeg i dodati mu kokosovu esenciju. Zumanjcas izmiksati dobro sa secerom dok smijesa nebude gusta i svijetla. Brasno prosijati sa praskom za pecivo.
2.
Dodati bjelanjcadima zumanjcad i lagahno prevrtati lopaticom da se smjesa spoji nikako mjesati ili miksati Prosijati brasno i smjesi dodati polovicu lagahno prevrcuci kao i kad ste dodali zumanjcad. Lagahno prosijati i ostatak brasna na smjesu i prevrcucu lopaticom umjesati.
3.
Smjesu istresti na pleh oblozen papirom za pecenje i lagahno rastanjiti preko citavog pleha. Peci oko 10-12 minuta u vec zagrijanoj pecnici na 200*
4.
Kad je biskvit fino porumenio izvaditi ga i odma staviti na mokru krpu i zamotati kao rolat. Ostaviti da se hladi.
5.
U medjuvremenu izmiksati slatko vrhnje u cvrsti slag sa vanilij secerom i kokos esencijom. Zagrijati malo vode i zelatinu istopiti na. Vrucu zelatinu dodavati kremi istodobno mjesajuci zicom. Po zelji dodati u kremu kokosovog brasna.
6.
Ohladjen biskvit odviti filovati kremom i saviti u rolat. Ukrasiti po zelji.
7.
Ako cete rolat filovati mermeladama onda nema potrebe za mokrom krpom samo podlogu pospite secerom istresite biskvit na nju ,premazite mermeladom i savite.
(www.coolinarika.com)

Nema komentara:

Objavi komentar