Reklama

nedjelja, 12. ožujka 2017.

Glazura kao ogledalo - mirror glaze



Sastojci
120 ml vode
4 najmaje kasikice zelatine
200 gr secera
200 gr bijele ili tamne cokolade
140 ml kondezovanog mlijeka
200 gr glukoze
100 ml vode

Priprema
1.
120 ml vode i 4 kasikice zelatine pomijesati i ostavitii 4 minute da odstoji.
Glukozu, vodu i secer izmjesati pa provreti. Ostaviti da kljuca minut do dva.
2.
Na zelatinu dodati bijelu cokoladu i mlijeko. Preliti vrelu smjesu od secera i glukoze preko.
Lagano izmjesati da se cokolada i zelatina rastope.
Rucnim mikserom izmjesati da dobijete finu i jednolicnu smjesu.
3.
Ohladiti do 30 C/85 F pa preliti preko kolaca. Najbolje rezultate daje kad je kolac zaledjen.
Uvijek preljevati preko ivica pa tek na kraju preliti i sredinu

Nema komentara:

Objavi komentar