Reklama

srijeda, 15. ožujka 2017.

ČOKOLADNA TORTA. RECEPT IZ JEDNOG VRHUNSKOG RESTORANA!



Sastojci

Biskvit

5 jaja
4 žlice šećera
1 vanilin šećer
2 žlice brašna
2 žlice kakaa
1/2 praška za pecivo

Krema
500 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
2 žlice šećera
500 ml vrhnja za kuhanje
1 šalica gorke kave
30 ml ruma
30 ml orahovca ili kruškovca

Priprema

Sastojke za biskvir smiksati uliti u kalup te peći na 180*c 20 minuta. Kada se biskvit ohladi u kavu dodati trečinu orahovca i ruma te s time namočiti biskvit. Paziti da biskvit ne bude prenatopljen.

U posudi smiksati omekšani maslac i 2 žlice šećera te dodati čokoladu otopljenu na pari.
” Staviti vrhnje da zavri potom uliti u čokoladnu smjesu te dodati ostatak orahovca i ruma i dobro izmiksati.

Nanjeti kremu preko biskvita i držati u hladnjaku najmanje 24 sata prije serviranja.

Posluživanje
Servirati s šlagom. Dobar tek


Nema komentara:

Objavi komentar