Reklama
četvrtak, 2. ožujka 2017.
ANĐEOSKI KOLAČ SA SVEŽIM VOĆEM
Sastojci (10 osoba)
KOLAČ – Mera za sve je šolja od 2,5 dl.
12 belanaca na sobnoj temperaturi
1 šolja brašna
1/4 kašičice soli
1 kašičica praška za pecivo
1 1/4 šolje šečera
2 kašikice ekstrakta od vanile
Priprema
1.
Ugrejati rernu na 170 stepeni.
2.
Dobro ulupati belanca, i polako dodavati šećer.
3.
Ostale sastojke izmešati i dodavati polako.
4.
Polako presuti gotovu smesu u premazani posudu za pečenje. Za Andjeoski kolač je najbolja posuda kao za kugov, sa rupom u sredini, da bi se bolje ispekao.
5.
Peći u zagrejanoj rerni 30-40 minuta ili kad kolač dobije žućkastu boju i malo se ‘’slegne’’.
Htela bih samo još da napomenem da je ovo vrlo delikatan kolač, u smislu da je vrlo osetljiv kad se vadi iz kalupa i jako je lepljiv. Treba staviti duplo masti i brašna nego obično, jer se vrlo lako zalepi i raspadne. Takođe treba sačekati da se kolač ohladi i tek onda ga izvaditi iz kalupa.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar