Reklama

utorak, 14. ožujka 2017.

Zapečeni makaroni sa sirom i gljivama





Sastojci:

-400 g tjestenine (maleni pužići)
-40 ml maslinova ulja
-300 g šampinjona
-1 žlica Vegete
-600 ml mlijeka
-30 g brašna
-1 žlica Senfa estragon
-170 g sira gaude
-25 g parmezana
-sol
-papar

Priprema:

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi i ocijedite.

Na ulju propirjajte narezane šampinjone. Pospite brašnom i promiješajte.

Lagano zalijevajte mlijekom uz miješanje i prokuhajte oko 5 minuta.

U umak dodajte Vegetu, senf, sol, papar i naribani sir te kuhajte još 1 do 2 minute dok se umak ne zgusne.

Tjesteninu stavite u vatrostalnu posudu, prelijte umakom, pospite naribanim parmezanom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu da se zapeče.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar