
Sastojci
Za 24-30 keksića:
125 gr pečenih i mlevenih badema
100 gr braon šećera (demerara)
300 gr svenamenskog brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
1/4 kašičice soli
1/4 kašičice cimeta
230 gr putera, sobne temperature
1 jaje, sobne temperature
1 kašičica arome vanile
2 kašike prah šećera za posipanje
oko 150ml džema po izboru
Priprema
1.
U jednoj posudi izmešati brašno, prašak za pecivo, so, cimet i mlevene bademe.
U drugoj posudi mikserom kratko mutiti puter i braon šećer (oko 2 min.), zatim dodati jaje i vanilu, pa još jednom kratko izmešati.
2.
Smanjiti brzinu miksera i postepeno dodavati mešavinu brašna. Pazite da ne premutite smesu, bitno je samo da se svi sastojci sjedine.
Smesu podeliti na 2 dela i zamotati u plastičnu foliju, formirajući ih u disk.
Odložiti u frižider na sat-dva.
3.
Rernu zagrejati na 170C (350F).
Prvu smesu razvaljati oklagijom 3-4 mm debljine. Odgovarajućim sekačem (oblika po želji), vaditi kolačiće i slagati u tepsiju predhodno obloženu papirom za pečenje.
Sve ovo ponoviti i sa drugim delom testa.
4.
Keksiće peći 8-10 minuta.
Prohladiti ih nekih 10ak minuta pre nego što keksiće sa rupom pospete prah šećerom.
Zatim ih spajati sa vama omiljenim džemom.
Nema komentara:
Objavi komentar