Sastojci
KORE :
– 15 belanaca
– 15 kašika šećera
– 6 kašika brašna
– 9 kašika mlevene plazme
– 1 kesica praška za pecivo
– oko 3dl mleka , za prelivanje kora
FIL I :
– 15 žumanaca
– 250g-300g šećera
– 12 kašika brašna
– 1l mleka
– 250g maslaca ili margarina
FIL II :
– 500g šlaga (u prahu)
– 6 dl mleka
– 150g mlevene plazme
– 150g mleka u prahu
Priprema:
Čvrsto umutiti belanca (ja uvek pre mućenja dodam soli u prst) sa šećerom. U činiji izmešati brašno sa praškom za pecivo i keksom. Kašikom lagano umešati suve sastojke u sneg od belanaca
Masu raspodeliti za 3 kore. Peći na pek-papiru, u četvrtastom plehu 38x26cm (unutrašnje mere pleha) na 180C, par minuta svega (zavisi od rerne) jer su korice tanke.
Nema komentara:
Objavi komentar