Reklama

utorak, 21. ožujka 2017.

PLAZMICA: KORICE SU TANKE I PRELIVAJU SE MLIJEKOM, FILOVI SU KREMASTI…MA PROSTO SE TOPI U USTIMA!

1


Sastojci
KORE :
– 15 belanaca
– 15 kašika šećera
– 6 kašika brašna
– 9 kašika mlevene plazme
– 1 kesica praška za pecivo
– oko 3dl mleka , za prelivanje kora

FIL I :
– 15 žumanaca
– 250g-300g šećera
– 12 kašika brašna
– 1l mleka
– 250g maslaca ili margarina

FIL II :
– 500g šlaga (u prahu)
– 6 dl mleka
– 150g mlevene plazme
– 150g mleka u prahu

Priprema:
Čvrsto umutiti belanca (ja uvek pre mućenja dodam soli u prst) sa šećerom. U činiji izmešati brašno sa praškom za pecivo i keksom. Kašikom lagano umešati suve sastojke u sneg od belanaca
Masu raspodeliti za 3 kore. Peći na pek-papiru, u četvrtastom plehu 38x26cm (unutrašnje mere pleha) na 180C, par minuta svega (zavisi od rerne) jer su korice tanke.

Nema komentara:

Objavi komentar