Reklama

petak, 10. ožujka 2017.

Pišinger torta




Sastojci
1 veći omot oblatna
Za kremu:
4 cijela jaja
2 žumanca
290 g šećera
1 Limun šećer
150 g čokolade
300 g maslaca
sok od pola limuna

Za čokoladnu glazuru:
3 žlice vode
2 žlice šećera
100 g čokolade
80 g maslaca

Priprema
1.
Jaja, žumanca, šećer, limun šećer i čokoladu tucite miješajući na pari. Kad se smjesa počne zgušnjavati, skinite sa štednjaka i stavite je hladiti.
2.
Pjenasto izmiješajte maslac i dodajte mu ohlađenu kremu i limunov sok. Dobivenom kremom premazujte oblatne i slažite jednu na drugu.
3.
Kada ste potrošili kremu, dobro pritisnite gornju oblatnu i stavite na nju dasku, utege ili teže knjige te ostavite pod tim opterećenjem nekoliko sati, a zatim stavite u hladnjak.
Posluživanje
Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom ocaklinom i režite na kocke ili ploške.


Nema komentara:

Objavi komentar