Reklama

subota, 11. ožujka 2017.

Mancmelou kolac




Sastojci
5 zumanaca
solja secera
solja mlijeka
solja ulja
2 solje brasna
prasak za pecivo
1 kasika kakaoa
5 bjelanaca
4 kasike secera
100g cokolade
4 kasike ulja

Priprema
1.
Zlicom umutiti zumanca sa secerom,dodati mlijeko,ulje,kakao i brasno pomjesano sa praskom za pecivo. Masu izliti u manji pleh koji je postavljen papirom za pecenje ili jednostavno namascen i pobrasnjen. Peci koru na 180 stepeni oko 10 minuta.
2.
Umutiti dobro bjelanca sa  secerom,dok se sav secer ne istopi. Preliti fil preko vruce kore i vratiti u rernu na 2 minuta,taman dok kora pocne da zuti,treba se izvaditi iz rerne.
3.
Rastopiti cokoladu sa uljem,da bi imala sjaj,i preliti preko fila i ostaviti da se ohladi. Kolac isecina kocke zeljene velicine i servirati.


Nema komentara:

Objavi komentar