Reklama

subota, 11. ožujka 2017.

Čokoladne lizalice




Sastojci  

50g šećera u prahu
300g mljevenog PLAZMA keksa
2 zrele banane
30 tankih štapića za cake pops
200g čokolade za kuvanje

Priprema
1.
Izgnječiti banane viljuškom pa dodati šećer u prahu i mleveni keks. Dobro izgnječiti rukama sve sastojke dok se ne dobije masa koja nije lepljiva za ruke.
2.
Kašičicom odvajati testo i formirati kuglice (od ove mere se dobije 30 kuglica). Staviti na tacnu, prekriti providnom folijom i staviti u zamrzivač da se stegne na 15 minuta.
3.
U šerpici otopiti 200g čokolade za kuvanje i umočiti vrh štapića pa nabosti kuglicu. Ponoviti postupak za svih 30 kuglica.
4.
Umočiti svaku kuglicu u otopljenu čokoladu  i ostaviti da se ohladi i stvrdne. Ukoliko ovaj  desert pravite za specijalnu priliku onda posle umakanja cake popsa u čokoladu pospite po njima Dr.Oetker mrvice.


Nema komentara:

Objavi komentar