
Sastojci
1 salica 250ml
BROWNIE LAYER:
80gr. putera/maslaca
170gr. sećera ( kristal)
1 zlicica vanilla extract
2 jajeta
1 salica Glatkog brašna
30gr. kakaa u prahu
1/2 zlicice Praska za pecivo
1/2 zlicice solli
TRUFFLE LAYER:
3 pak. krem sira(Philly-1 pak.230gr.)
150gr. sećera ( kristal)
4 jajeta
60ml. Slatko vrhnje
2 zlicice vanilla extract
malo soli
300gr. cokolade crne za kuhanje
Priprema
1.
BROWNIE PODLOGA:
Otopite puter.Dodajte u zdjelu a zatim dodajte secer,vanillu extract i miksajte.U to dodajte jaja,zatim brasno,kakao,prasak za pecivo i sol.Izmiksajte sve zajedno,stavite smjesu u pleh za torte 23 cm i pecite u zagrijanoj pecnici na 180 C 20 min.
2.
TRUFFLE PODLOGA:
Miksajte krem sir i secer.Postepeno dodavajte jedno po jedno jaje,slatko vrhnje,vanillu extract i sol.Izmiksajte dobro i ostavite sa strane.
Cokoladu otopite u mikrovalnoj ili na peci.
Postepeno dodavajte otopljenu cokoladu u krem sir i miksajte.
3.
Izvadite brownies iz pecnice ODMAH istresite krem sir smjesu preko brownies,poravnajte,ponovo vratite u pecnicu i pecite naknadno 45-50 minuta.
Posluživanje
Ako zelite mozete napraviti cokoladnu glazuru preko cheesecake...
Nema komentara:
Objavi komentar