Reklama
utorak, 28. veljače 2017.
JOŠ JEDNA KREMASTA LJEPOTICA KOJA SE NE PEČE
Sastojci
podloga
150 g keksa
90 g maslaca
žlica soka od naranče
krema
500 g svježeg sira
par kapi arome vanilije
vrećica vanilija šećer
80 g šećera u prahu
300 ml vrhnja za šlag
vrećica želatine
2 žlice soka od limuna
200 g šumskog voća
40 g šećera u prahu
još
200 ml vrhnja za šlag
Priprema
1.
Kekse sameljite, dodajte im omekšani maslac i žlicu soka od naranče, rukama sjedinite da dobijete mrvičastu smjesu. Smjesu utisnite u kalup promjera 24 cm.
2.
Sir neka bude sobne temperature, stavite ga u veću posudu, dodajte mu aromu vanilije, vaniliju šećer i šećer u prahu, sve dobro izmiješajte.
3.
Istucite vrhnje za šlag pa ga umiješajte u smjesu od sira.
4.
Želatinu pripremite prema uputama na vrećici, pa je umiješajte u kremu.
5.
Ako koristite zaleđeno šumsko voće, stavite ga u cjedilo da se odmrzne i da se ocijedi suvišna tekućina. Prebacite u zdjelu i usitnite štapnim mikserom. Potom voće propasirajte kroz cjedilo da se riješite sitnih koštica. U protisnuto voće umiješajte 40 g šećera u prahu.
6.
Podijelite kremu na dva dijela. U jedan dio dodajte dvije žlice soka od limuna, a u drugi dio voće.
7.
Na podlogu namažite kremu od limunom, na nju lagano rasporedite kremu od šumskog voća.
8.
Istucite 2 dcl vrhnja za šlag, te premažite po kremi od šumskog voća.
Posluživanje
Ja sam koristila svježi sir od Vindije, on je dosta mekši i kremastiji od ostalih svježih sireva koje sam probala, tako da je moja preporuka da pravite ovu tortu s tim sirom ili nekim sličnim.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar