Reklama

ponedjeljak, 27. veljače 2017.

ČOKOLADNA USKRŠNJA JAJA – LAKO SE I BRZO PRAVE.. ODUŠEVIT ĆETE SVE ZA USKRS OVIM SLATKIM MALIM KOLAČIĆIMA

16832224_1817407265176356_357803317434692695_n

Sastojci
Smjesa za kuglice
240 g bademovog maslaca
6 zlica maslaca sobne temperature
100 g secera u prahu
2 Vanilin šećer Dolcela
100 g izmrvljenih amaretti keksica ili nekog drugog keksa
I jos
250 g tamne cokolade za kuhanje
50 g bijele cokolade
prehrambene boje u prahu
ukrasi od fondanta ili secera

Priprema
1.
U zdjeli za mijesanje , pjenasto izmiksajte oba maslaca , pa im dodaj secer u prahu i vaniliju , mijesaj polako ispocetka dok se secer ne umijsa , pa tek onda povecaj brzinu . Smjesa ce izgledati dosta gusta ( sve zavisi koliko vam je gust maslac i od kojeg je proizvodjaca , ako vas bude malo rijedji slobodno dodajte jos malo secera u prahu ) . Na kraju spatulom umijsaj namrvljene amaretti keksice .
2.
Dobivenu masu grabi zlicom i urolaj oval izmedju dlanova , ako vam se cini da vam je smjesa mekana , stavite je u hladnjak na 30 min . Moja je bila bas kako treba i nisam imala problema sa rolanjem .

Obilkovana jaja slazi na pladanj oblozen papirom za pecenje i stavi u zamrzivac na 10 – 15 min da se dobro stisnu .U medjuvremenu otopi cokolade i bijelu podijeli u manje posudice , pa ju oboji zeljenom bojom ili jednostavno sve ostavi bijelo . Rashladjena jaja utopi u cokoladu i slazi ponovo na papir za pecenje i pusti da se cokolada stegne . Na kraju jaja isaraj obojenom cokoladom i ukrasi ukrasima od fondanta ili secera .
4.
Ova jaja mogu stajati tjedan dana na sobnoj temperaturi , a u hladnjaku jako dugo , mogu se i zalediti . Ja ih obicno napravim bar dva tjedna unaprijed i tako bar ne moram misliti na jedan desert . Nadam se da ce se ovaj prejednostavni recept dopasti i nekima od vas .

Nema komentara:

Objavi komentar