Reklama

subota, 25. veljače 2017.

BEČKI KOLAČ: ČOKOLADNO-KREMASTA FANTAZIJA



SASTOJCI
Kore
100 g maslaca,
150 g čokolade,
100 g šećera u prahu,
2 žlice brašna,
4 jaja

Fil
350 g čokolade,
500 ml slatkog vrhnja,
3 žlice ruma,
3 žlice šećera u prahu

Ukrašavanje
50 g čokolade,
1 žlica ulja

PRIRPEMA
Umutiti maslac i šecer u prahu. Dodati jedno po jedno žumance, brašno i otopljenu čokoladu. Dobro izmiješati.
Na kraju dodati čvrst snijeg od bjelanaca i lagano izmiješati varjačom.
Veliki pleh obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu smjesu i peći na 200 °C oko 30 minuta.
Ohlađenu koru presjeći na pola.

Čokoladu izlomiti na manje komade, pomiješati sa slatkim vrhnjem i kuhati na pari dok se ne dobije ujednačena smjesa.

Fil ostaviti da se hladi u frižideru 2 sata.
U ohladjeni fil dodati šećer u prahu i mutiti dok se ne dobije čvrst šlag. Na kraju dodati rum i još malo mutiti.
Na tacnu staviti jednu koru, premazati je filom, prekriti drugom korom i ukrasiti otopljenom čokoladom.

Nema komentara:

Objavi komentar