Reklama

utorak, 28. veljače 2017.

BRZINSKI RECEPT ZA TVIX COKOLADICU..POPUT ORIGINALA JE..SJAJAN SLATKIŠ UZ KAFU



SASTOJCI
500g mlečne čokolade
350g mekanih karamel bombona
400g petit buerre keksa ili drugog po izboru
60ml mleka
4 kašike putera

PRIPREMA
Korak 1
Čokoladu istopite na pari, pa sipajte u pleh koji ste obložile samolepljivom folijom. Ubacite u frižider da se čokolada stegne. Keks sameljite i dodajte mu istopljeni puter, pa mešajte dok ne dobijete smesu poput vlažnog peska.
Korak 2
Karamele ubacite u šerpicu, dodajte mleko i topite na srednjoj temperaturu dok ne dobijete glatku masu. Izvadite pleh sa čokoladom, pa pospite samlevenim kesom i dobro pritisnite i utabajte. Prelijte karamelom i vratite sve u frižider da se stegne.
Korak 3
Izvadite iz pleha na ravnu površinu i isecite nožem na štangle. Svaku prelijte istopljenom čokoladom i ponovo ubacite u frižider da se stegne.

Nema komentara:

Objavi komentar