Reklama

nedjelja, 19. veljače 2017.

TRODJELNA OBLATNA!!!


Sastojci
-1 paket (150g) Oblatni(manje)
Fil 1 Karamela
-200 g Secera
-200 g Putera
-200 g Oraha,nasjeckanih
-100 g Secera u prahu
Fil 2 Podjeliti na dva dijela
-4 Jaja
-150 g Secera
-200 g Putera
U prvi dio:
-4 kasike tamnog kakaa u prahu
-10 hurmi bez kospica,nasjeckati

U drugi dio
:
-80 g Petit keksa,izlomiti na komadice
Priprema
1.
Fil 1:

Staviti kristal secer u serpicu da se istopi.Kad dobije smedkastu boju dodati puter i mjesati.
2.Dodati isjeckane orahe i dalje mjesati.
3.Na kraju dodati secer u prahu,mjesati i kad vidite da vam smjesa posataje gusta skloniti sa sporeta.To bude oko 1-2 minute.
4.Staviti jednu oblatnu pa preko vruc fil posuti i nozem izravnati.Prekriti drugim listom oblatne.
5.
Fil 2:
Ovaj fil kad napravite raspodjelit cete na 2 dijela.
Mikserom pjenasto umutiti jaja i secer i onda ih staviti da se kuhaju na pari. Kad postanu gusca polako dodati isjeckani puter i mjesati dok se smjesa ne ujednaci. Rapodjeliti na pola.U jedan dio dodati petit keks kojeg ste predhodno iskomadali na sitne komadice i promjesati da se ujednaci.
6.Izliti na drugi list oblatne i nozem izravnati.Prekriti trecim listom oblatne.

7.U drugi dio kreme od jaja dodati kakaao i isjeckane hurme. Ujednaciti kremu.
8.Izliti preko trece oblatne i nozem izravnati. Poklopiti 4 listom oblatne.
9.Na vrh staviti nesto teze i ostaviti u frizider nekoliko sati ili kao ja preko noci da se oblatna stegne.Sutradan rezati na zeljene oblike i posluziti.

Nema komentara:

Objavi komentar