Sastojci:
- 2 oblande za napolitanke
- 400 g Lino lade Jaffa
- 125 g čokolade za kuvanje
- 25 g maslaca
- 2 oblande za napolitanke
- 400 g Lino lade Jaffa
- 125 g čokolade za kuvanje
- 25 g maslaca
Priprema:
1. Oblatne presecite na pola. Svaku polovinu stavite u čistu krpu koju ste namočili u toplu
vodu i dobro ocedili.
2. Oblatna mora biti i sa donje i sa gornje strane istovremeno obložena mokrom krpom.
3. Nakon 10-15 minuta kad oblande omekšaju, namažite ih Lino ladom i oprezno i čvrsto
zarolajte.
4. Stavite ih u frižider na 30-ak minuta da se stisnu pa ih isecite na rolnice dužine 4-5
cm.5. Maslac u posudici rastopite i dobro zagrejte. Sklonite ga sa vatre, dodajte natrganu čokoladu i kašikom mešajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi i ne postane glatka6. Rolice do pola umočite u otopljenu čokoladu, pa ih složite na rešetku ili pek papir da se čokolada stisne.
1. Oblatne presecite na pola. Svaku polovinu stavite u čistu krpu koju ste namočili u toplu
vodu i dobro ocedili.
2. Oblatna mora biti i sa donje i sa gornje strane istovremeno obložena mokrom krpom.
3. Nakon 10-15 minuta kad oblande omekšaju, namažite ih Lino ladom i oprezno i čvrsto
zarolajte.
4. Stavite ih u frižider na 30-ak minuta da se stisnu pa ih isecite na rolnice dužine 4-5
cm.5. Maslac u posudici rastopite i dobro zagrejte. Sklonite ga sa vatre, dodajte natrganu čokoladu i kašikom mešajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi i ne postane glatka6. Rolice do pola umočite u otopljenu čokoladu, pa ih složite na rešetku ili pek papir da se čokolada stisne.
Nema komentara:
Objavi komentar