Reklama

subota, 18. veljače 2017.

MILKA TORTA-RECEPT KOJI TREBA OBAVEZNO ZAPISATI


SASTOJCI

KORA- 2 jaja
- 2 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 1/2 kašičice praška zapecivo
- 1 1/2 kašike kakao praha
- 2 kašike vruće vode
Umutite jaja sa šećerom. U to prosejte brašno, kakao i prašak za pecivo pa pažljivo izmešajte. Dodajte vodu i promešajte.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 15 minuta u kalupu za torte prečnika 20 cm.
Za tortu je potrebno ispeći 2 ovakve kore.
MLEČNI KREM- 670 ml mleka
- 70 g gustina
- 2 1/2 kašike šećera
- 70 g bele čokolade
- 170 g margarina, na sobnoj temperaturi
- 100 g šećera u prahu
Pomešajte 100 ml mleka sa šećerom i gustinom. U šerpu sipajte preostalo mleko (570 ml), dodajte bleu čokoladu i kuvajte na umerenoj vatri dok ne proključa. Smanjite temperaturu i uz stalno mešanje, sipajte mešavinu mleka, šećera i gustina. Nastavite da kuvate dok se ne zgusne, stalno mešajući. Znaćete da je dovoljno gusto ako, kada po dnu zagrebete kašikom, ostaje čist trag. Gotov krem ostavite da se ohladi.
Umutite margarin sa šećerom u prahu i onda u to sipajte gotov i ohlađen krem pa još malo umutite da se sve lepo pomeša.
TOPING- 140 g milk chocolatemlelne čokolade
- 3 kašike mleka
- 2 1/2 kašike šećera
- 100 g margarina

Sve sastojke zajedno otopite na pari. Ostavite da se prohladi.
SASTAVLJANJE1 kora, pola mlečnog krema, pola topinga, pa još jednom ponovite.
Iako sam kore pekla u kalupu prečnika 20 cm, one su se smanjile tokom pečenja pa sam ih isekla na krugove prečnika 18 cm da bi stale u jedan broj manji kalup.

Nema komentara:

Objavi komentar