Sastojci:
-12 dag omekšanog maslaca
-6 žlica ulja
-15 dag šećera
-1 vanilin šećer
-prstohvat soli
-2 jaja-25 dag svježeg sira (polumasnog)
-12 dag omekšanog maslaca
-6 žlica ulja
-15 dag šećera
-1 vanilin šećer
-prstohvat soli
-2 jaja-25 dag svježeg sira (polumasnog)
-37 dag brašna
-1 prašak za pecivo
-5 žlica mlijeka
-15 dag suhih marelica
-10 dag grožđica
-1 prašak za pecivo
-5 žlica mlijeka
-15 dag suhih marelica
-10 dag grožđica
Za posipanje:-malo šećera u prahu
Priprema:
1.Namastite i pobrašnite kalup za kuglof. Suhe marelice narežite.
2.Omekšani maslac miješajte mikserom da postane pjenast. Jedno za drugim umiješajte ulje, šećer, vanilin šećer i sol te sve povežite. Dodajte jedno jaje, miješajte pola minute najvećom brzinom pa umiješajte i drugo jaje. Brzo umiješajte sir.
3.Pomijšajte brašno i prašak za pecivo, prosijte, pa polovicu umijšajte u smjesu miješajući srednjom brzinom. Dodajte mlijeko pa drugu polovicu brašna. Grožđice i nasjeckane marelice umiješajte najmanjom brzinom.
4.Tijesto izlijte u kalup i izravnajte. Pecite 60-ak minuta na 180°C. Pečeni kuglof ostavite 10 minuta u kalupu, zatim ga istresite na rešetku.
Posluživanje
Ohlađeni kuglof pospite šećerom u prah.
Nema komentara:
Objavi komentar