Sastojci:
- 300 g piškota
- 150 ml soka od jabuke
- 200 g mljevenih oraha
- 150 g šećera
- 200 ml vode
- 400 ml biljne pavlake
- 500 g višanja
- 300 g piškota
- 150 ml soka od jabuke
- 200 g mljevenih oraha
- 150 g šećera
- 200 ml vode
- 400 ml biljne pavlake
- 500 g višanja
Priprema:
U šerpi skuhati orahe, šećer i vodu i prohladiti. Umutiti biljnu pavlaku, dodati poparene orahe i dobro promiješati. Piškote umakati u sok i redati u kalup. Sipati dio fila, posuti višnjama i ponavljati postupak dok se sastojci na potroše. Tortu ukrasiti višnjama i servirati.
Zbog visokog sadržaja masnoća, plod oraha je veoma podložan kvarenju koji otpočinje djelovanjem mikroorganizama koji razgrađuju masnoće. Zato se oljušteni plodovi čuvaju na hladnom, mračnom i suhom mjestu gdje mogu ostati svježi i duže od šest mjeseci, dok će se u zamrzivaču sačuvati i do godinu dana.
U šerpi skuhati orahe, šećer i vodu i prohladiti. Umutiti biljnu pavlaku, dodati poparene orahe i dobro promiješati. Piškote umakati u sok i redati u kalup. Sipati dio fila, posuti višnjama i ponavljati postupak dok se sastojci na potroše. Tortu ukrasiti višnjama i servirati.
Zbog visokog sadržaja masnoća, plod oraha je veoma podložan kvarenju koji otpočinje djelovanjem mikroorganizama koji razgrađuju masnoće. Zato se oljušteni plodovi čuvaju na hladnom, mračnom i suhom mjestu gdje mogu ostati svježi i duže od šest mjeseci, dok će se u zamrzivaču sačuvati i do godinu dana.
Nema komentara:
Objavi komentar