Reklama

utorak, 28. ožujka 2017.

ZAŠTITA OD KOMARACA

Zastita od komaraca


Ako išta može pokvariti uživanje u letnjim noćima na otvorenom onda su to naporni komarci. Ali, za zaštitu od uboda komaraca uopšte ne morate trošiti novac na skupe proizvode, umesto toga se poslužite ovim jednostavnim trikovima i zaštitite se na prirodan način.
Banana
Svi znamo da je banana izvrsna za zdravlje, a vrlo je i ukusno voće. Ali ono što mnogi ne znaju je i da može biti korisna i za zaštitu od komaraca. Nakon što pojedete bananu, unutrašnjom stranom kore namažite ruke i noge. To će vas zaštititi od komaraca.
Lavanda
Miris lavande je prekrasan i komarci ga ne podnose. U maslinovo, bademovo ili bebi ulje dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja od lavande i to nanesite na vašu kožu. Osim što će ulje će kožu napraviti mekšom, zaštitće će vas i od uboda komaraca.
Limun i limeta
Agrumi su savršeni za leto. Puni su vitamina i mogu se iskoristiti za izvrsno osvježavajuće piće, ali oni su takođe odlični i za borbu protiv komaraca. Odrežite krišku limuna ili limete i time namažite mesto uboda, odmah ćete osetiti olakšanje.

Nema komentara:

Objavi komentar