Reklama

četvrtak, 30. ožujka 2017.

Parfe torta sa malinama i čokoladom




Sastojci

BISKVIT
4 jaja
4 ravne žlice brašna
1 žlica kakaa u prahu
1 prašak za pecivo
4 žlice šečera
pola dcl mlijeka
pola dcl ulja

ČOKOLADNI DIO
4 dcl vrhnja za šlag
120-150g čokolade za kuhanje

DIO SA MALINAMA
4 dcl vrhnja za šlag
bijela čokolada (80-100g)
1 paketić želatine u prahu
220g smrznutih malina

Priprema

1.
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Najprije istuči bjelanjke sa prstohvatom soli, zatim miksati žutanjke i dodavati šećer. U žutanjke dodati mlijeko i ulje te prosijane suhe sastojke i dodavati snijeg od bjelanjaka uz lagano miješanje kuhačom nikako mikserom.
Biskvit se peče oko 10ak min na 180°C
2.
Za čokoladni dio otopite čokoladu i dodajte je u izmiksani šlag... Sve lagano pomiješajte da se sjedini i namažite na biskvit koji ste vratili u kalup.
Staviti u frižider na hlađenje.
3.
Maline prokuhajte sa 2-3 žlice šečera, izmiksajte štapnim mikserom i protisnite kroz cijedilo tako da krema bude bez koštica.
U sok dolijte 1 dcl vode i ponovno ugrijte, dodajte bijelu čokoladu natrganu na kockice i želatinu koju ste ostavili da kratko nabubri. Maknite sa vatre, lagano miješajte da se želatina dobro otopi.
4.
U istučeni šlag ulijte vrući sok od malina i sve kratko izmiksajte... (šlag će se otopiti zbog vrućeg soka)
Tako rijetku kremu izliti na čokoladni dio.. Ostaviti da se dobro ohladi i stisne!

Izvadite tortu iz kalupa i ukrasite po želji!

Nema komentara:

Objavi komentar