Reklama

subota, 18. veljače 2017.

KRALJICA TORTI




Sastojci:
BISKVIT
- 5 kom jaja
- 100 gr čokolade za kuhanje
- 2 žlice oštrog brašna
- 1 žličica praška za pecivo Dolcela
- 100 gr maslaca ili margarina
- 100 gr kristal šečera
-100 gr mljevenih lješnjaka ili oraha
- 2 kom vanili šečera Dolcela
KREMA
- 1 kutija krema za torte Dolcela

- 3,5 dcl mlijeka
- 110 gr maslaca ili margarina
- 150 gr čokolade za kuhanje
GLAZURA
- 100 gr čokolade za kuhanje

- 2 žlice tople vode
- 2 žlice ulja
- 60 gr maslaca ili margarina


Priprema
BISKVIT:
Odvojiti bjelanjke i umutiti čvrsti snijeg. Žumanjke pjenasto umutiti sa šečerom i vanili šečerom, lješnjacima ili orasima, otopljenom čokoladom, brašnom, pecilnim praškom. Pjenasto umutiti maslac – margerin i dodati u smjesu. Na kraju dodati snijeg i rukom izmiješati da ne padne.

OBAVEZNO TIM REDOM. Podijeliti smjesu na tri dijela i peći jednu po jednu koru u zagrijanoj pećnici na 180 ° 10-12 minuta Može se i cijela količina peći u jednom velikom protvanu pa rezati na tri trake. KREMA: Umutiti kremu u hladno mlijeko, dodati 100 grama omekšale čokolade i maslac pa sve zajedno smiksati. Na kraju dodati još 50 gr čokolade isjeckane na komadiće. Premazati preko ohlađenih kora. GLAZURA: Sastojke zajedno otopiti na pari dok se ne sjedine. Ostaviti kojuminutu da se masa malo ohladi i preliti preko torte

Nema komentara:

Objavi komentar